Strona 2 z 2

Re: Grubość dna w garnkach - ile centrymetrów?

Post: pn sty 06, 2014 10:16 pm
autor: Emilka
Jeśli chodzi o garnki Welmax grubość dna jest idealna, bo odkąd używam i gotuję na tych garnkach nic się nie przypala, potrawy są soczyste i chrupiące, a do tego garnki długo zachowują optymalną temperaturę. Nawet jak mój mąż się spóźni na obiad ma zawsze ciepłe i smaczne smakołyki

Re: Grubość dna w garnkach - ile centrymetrów?

Post: pn sty 13, 2014 12:40 pm
autor: Toudi
Cienkie dno słabo kumuluje ciepło a co za tym idzie koszty gotowania są wyższe. Mam zestaw premium, są świetne gdy garnek się nagrzeje długo trzyma. A rachunki za prąd są niższe. Trzeba tylko poeksperymentować i się nauczyć odpowiednio gotować by oszczędzać i zdrowo gotować.

Re: Grubość dna w garnkach - ile centrymetrów?

Post: pt sty 17, 2014 9:56 am
autor: Bella
Ja się nigdy nie zastawiałam nad tym tematem ale teraz zaczęłam czytać. Fajnie, ze jest miejsce w którym możńa podzielić się swoimi przemyśleniami.

Re: Grubość dna w garnkach - ile centrymetrów?

Post: wt lut 04, 2014 2:29 pm
autor: Mati
Im grubsze, tym lepsze. Zwłaszcza jak się gotuje na gazie i łatwo o przypalenia. Im lepiej jest wykonane dno, tym garnek będzie lepiej i dłużej służył.

Re: Grubość dna w garnkach - ile centrymetrów?

Post: śr cze 25, 2014 5:05 pm
autor: mieczija
Jako gość ze zmysłem technicznym wiem jedno - metal jest doskonałym przewodnikiem ciepła, jednocześnie też potrafi to ciepło utrzymać. To prawda, że struktura dna przykładowego naczynia ma znaczenie - nie wiem jak bardzo potrafi przyspieszyć gotowanie ale jako źródło oszczednosci sprawdza się na pewno.