Grubość dna w garnkach - ile centrymetrów?

Firma Welmax ma w swojej ofercie naczynia, które posiadają specjalne dno akumulujące ciepło. Podziel się opinią na temat tego rozwiązania.

Moderator: mich-na

Grubość dna w garnkach - ile centrymetrów?

Postautor: WojciechW » pt lis 29, 2013 2:34 pm

Witam,

Ile centymetrów powinno mieć dno garnków, żeby nie przypalało się na kuchni? Mam teraz indukcję po namowie  żony i wszystko jakoś się szybciej gotuje niż na gazie. Za to na garnkach nie zawsze to jest podawane.
WojciechW
 
Posty: 5
Rejestracja: pt lis 29, 2013 2:29 pm

Re: Grubość dna w garnkach - ile centrymetrów?

Postautor: Papusza » czw gru 05, 2013 10:05 am

Ilość centymetrów nie jest tak istotna. Pod uwagę należy wziąć grubość dna, które powinno mieć minimum 3 warstwy. Welmaxy takie mają więc polecam te garnki
Papusza
 
Posty: 8
Rejestracja: czw gru 05, 2013 9:46 am

Re: Grubość dna w garnkach - ile centrymetrów?

Postautor: Pinokio » czw gru 05, 2013 10:14 am

Papusza pisze:Ilość centymetrów nie jest tak istotna. Pod uwagę należy wziąć grubość dna, które powinno mieć minimum 3 warstwy. Welmaxy takie mają więc polecam te garnki

Ale ile centymetrów mają te garnki ktoś wie?
Pinokio
 
Posty: 5
Rejestracja: czw gru 05, 2013 10:07 am

Re: Grubość dna w garnkach - ile centrymetrów?

Postautor: kuchcik » pt gru 06, 2013 10:24 pm

Papusza pisze:Ilość centymetrów nie jest tak istotna. Pod uwagę należy wziąć grubość dna, które powinno mieć minimum 3 warstwy. Welmaxy takie mają więc polecam te garnki

zgadzam się, warstwy to podstawa, zeby jedzenie bylo ugotowane w odpowiedniej temperaturze i dobrze smakowalo
kuchcik
 
Posty: 6
Rejestracja: pt gru 06, 2013 10:09 pm

Re: Grubość dna w garnkach - ile centrymetrów?

Postautor: Baszir » ndz gru 08, 2013 6:26 pm

Indukcja to zupełnie inna bajka, musisz się nauczyć ile mocy na dane danie inaczej wszystko będzie się przypalać. Grubość dna nic nie pomoże gdy dasz zbyt dużą moc. A co do garnków to widać od razu diametralną różnicę, sporo gotuję i sobie chwalę.
Baszir
 
Posty: 4
Rejestracja: ndz gru 08, 2013 6:22 pm

Re: Grubość dna w garnkach - ile centrymetrów?

Postautor: kuchareczka » pt gru 13, 2013 3:27 pm

no proszę, nigdy się nie zastanawiałam nad grubością dna...człowiek uczy się przez całe życie :)
kuchareczka
 
Posty: 5
Rejestracja: pt gru 13, 2013 3:20 pm

Re: Grubość dna w garnkach - ile centrymetrów?

Postautor: Kakaroto » ndz gru 15, 2013 12:06 pm

Nie liczy się grubość tylko z czego wykonane, a te są najwyższej klasy. Też mam indukcję i rewelacyjnie się na nich gotuje.
Kakaroto
 
Posty: 5
Rejestracja: ndz gru 15, 2013 11:52 am

Re: Grubość dna w garnkach - ile centrymetrów?

Postautor: garnek » pn gru 16, 2013 8:29 am

To liczy się grubość dna, czy nie? bo juz nie rozumiem... z czego sa wykonane garnki, to wiadomo, że ważna sprawa
garnek
 
Posty: 6
Rejestracja: pn gru 16, 2013 8:07 am

Re: Grubość dna w garnkach - ile centrymetrów?

Postautor: Kamilla » śr gru 18, 2013 10:26 am

Kakaroto pisze:Nie liczy się grubość tylko z czego wykonane, a te są najwyższej klasy. Też mam indukcję i rewelacyjnie się na nich gotuje.

Też uwielbiam te garnki za to, że łatwo się nagrzewają jednocześnie nie pozwalając na przypalanie potraw...
Kamilla
 
Posty: 6
Rejestracja: ndz gru 01, 2013 8:26 pm

Re: Grubość dna w garnkach - ile centrymetrów?

Postautor: karola » ndz sty 05, 2014 10:47 am

wczesniej wydawalo mi sie to bez znaczenia, ale od kiedy zaczelam gotowac bardziej serio, zaczelam czytac i eksperymentowac, grubosc dna ma naprawde spore znaczenie
karola
 
Posty: 4
Rejestracja: sob gru 14, 2013 2:51 pm

Następna

Wróć do Akutermiczne dno

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron