Akutermia - co to właściwie jest?

Firma Welmax ma w swojej ofercie naczynia, które posiadają specjalne dno akumulujące ciepło. Podziel się opinią na temat tego rozwiązania.

Moderator: mich-na

Re: Akutermia - co to właściwie jest?

Postautor: Kamyk267 » śr paź 11, 2017 10:28 am

Hmmmm....Czyli generalnie chodzi o to, że akutermiczne dno powoduje szybsze gotowanie i oszczędniejsze. Bo trochę się zakręciłem czytając. Dobry wynalazek, nie powiem...;)
Kamyk267
 
Posty: 83
Rejestracja: pt mar 20, 2015 10:05 am

Re: Akutermia - co to właściwie jest?

Postautor: werojaw » wt gru 05, 2017 9:34 am

Kamyk267 pisze:Hmmmm....Czyli generalnie chodzi o to, że akutermiczne dno powoduje szybsze gotowanie i oszczędniejsze. Bo trochę się zakręciłem czytając. Dobry wynalazek, nie powiem...;)


Dokładnie tak ;) Szybciej się nagrzewa, szybciej gotuje, zużywasz mniej energii na gotowanie, płacisz mniejsze rachunki.
werojaw
 
Posty: 129
Rejestracja: pn wrz 15, 2014 9:45 am

Re: Akutermia - co to właściwie jest?

Postautor: Koper » śr gru 06, 2017 9:32 am

No i nie nagrzewają się uchwyty co ważne ;) Ale nie wiem jak to się dzieje ;)
Koper
 
Posty: 90
Rejestracja: pt mar 20, 2015 10:56 am

Poprzednia

Wróć do Akutermiczne dno

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość

cron