Co zamiast tłuszczu?

Gotujesz na patelni grillowej welmax? Dodaj coś od siebie, Twoja opinia jest dla nas cenna.

Moderator: mich-na

Re: Co zamiast tłuszczu?

Postautor: karolka » czw sty 26, 2017 12:20 pm

Koper pisze:Olej kokosowy też jest dobry do smażenia :) Gdzieś widziałam fajny przepis chyba w tych na stronie welmaxu właśnie z wykorzystaniem oleju kokosowego. Jak znajdę to wrzucę.


Olej kokosowy to rzeczywiście najlepszy wybór do smażenia, ale na welmaxowych patelniach to nie trzeba tłuszczu tak jak ktoś już pisał. Tłuszcz z mięsa czy ryby się uwalnia i to wystarczy.
karolka
 
Posty: 166
Rejestracja: pn wrz 15, 2014 9:44 am

Re: Co zamiast tłuszczu?

Postautor: Kamyk267 » wt wrz 26, 2017 8:43 am

Jak się smaży warzywa to nieco tłuszczu roślinnego jest wskazane. I nie zgadzam się, że oliwa nie może być do smażenia. Jeśli nie jest tłoczona na zimno, to może. Żaden olej tłoczony na zimno nie może być do smażenia, ale pozostałe mogą.
Olej kokosowy też bardzo lubię do smażenia, tylko trzeba zwrócić uwagę czy jest z zapachem czy bezzapachowy. Kiedyś kupiłem pięknie pachnący kokosem, ale do dania, które robiłem całkiem nie pasował :P
Kamyk267
 
Posty: 83
Rejestracja: pt mar 20, 2015 10:05 am

Poprzednia

Wróć do Patelnia grillowa

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości

cron